Året i bilder

Tänkte ta och göra en liten årssammanfattning av 2013, inget avancerat, och jag kommer inte lägga allt i kronologisk ordning, vill helt enkelt visa upp lite vad jag gjort under året!

2013, året när jag gick ut Kulturama HFU, med en avslutande utställning på fotografins hus.
Där vi ställde ut Excerpt, och jag hängde min miniserie Bläck, en serie på två bilder sammansatta av flertalet tatuerade överkroppar, bilder som även är med i min bok Torso!
Bläck är två bilder på 100*150cm styck, tryckta på aluminium. Upplaga 5+2ap.
Bläck - Fotografins hus

Något annat jag gjort väldigt mycket under året är porträtt, som jag fullkomligen älskar och vill göra mycket mer under 2014!
Fokus under 2013, och visserligen även under 2012 har vart just studioporträtt, under 2014 kommer jag försöka blanda in även mer naturligt ljus, både inomhus och utomhus!

Under många plåtningar har jag haft ett ”måste” för mig själv, jag har velat ta en bild rakt framifrån, och gärna avslappnat. Detta lite för att testa mig själv, men jag måste ju även erkänna att Martin Schoeller är en stor förebild, dock har jag inte försökt att kopiera hans ljus!

Alla bilder har ju självklart inte blivit tagna framifrån, jag har även försökt leta efter dom lite ovanliga bilderna, bilderna mellan bilderna så att säga. Såna som kanske vid en första anblick inte har vart ”snygg”, men som haft något mer. Detta är något jag inte tänkt på innan jag hade min praktik med Knut Koivisto, och efter att ha bett om råd för att utveckla mig helt enkelt. Han tyckte helt enkelt att jag tar för snygga och säkra bilder.
Och jag måste hålla med, jag har kört väldigt säkert, väldigt uppställt och kanske lite för genomtänkt ibland, men det är något jag jobbar på, jag vill få med båda delarna!


Sen har jag ju självklart gjort mer normala bilder också, om man kan kalla något för normalt dvs, men där jag inte har tagit ut svängarna, i vissa fall, speciellt såhär i efterhand, skulle jag ha vågat lite mer!

Men man lär sig helatiden och jag har långt kvar tills jag är där jag vill vara, men jag tar mig helt klart framåt, och jag har haft turen att få lära känna många otroligt duktiga fotografer som man kan be om råd, bolla idéer med, eller helt enkelt bara snacka bilder med.

Men jag har inte bara gjort porträtt, jag har även börjat ägna mig åt en annan typ av foto som jag älskar, jag har börjat fotografera konserter igen, det gör jag åt Rockbladet.se.
Än så länge har jag inte hunnit med så många konserter, men detta är något jag kommer fortsätta göra även under 2014 i mån av tid, förhoppningsvis blir det en hel del sköna rockbilder även nästa år!

En riktig höjdpunkt med konsertfotograferandet som jag måste ta upp är The Sounds, som jag dessutom hade turen att få fotografera innan spelningen, riktigt kul! Dessutom så otroligt trevliga!
The Sounds

Dessutom ska jag passa på att bjuda på en tidigare helt opublicerad bild som jag gjorde i somras, när jag fotograferade det Svenska metalcorebandet  Sonic Syndicate! Vi möttes upp vid slussen och hade några utvalda platser vi skulle testa, men mellan platserna stannade jag bandet och vi tog den här bilden!
Sonic Syndicate
Nu vet jag inte säkert om just denna bild kommer användas, eller om någon av alla andra kommer väljas, men jag gillar den här!

Nu är ju inte detta allt jag gjort, men lite av godbitarna i alla fall!
Så inför 2014, vad ska hända då? Förhoppningsvis fortsätter jag med konsertfotograferandet, för det är riktigt kul! Men framförallt vill jag göra mer porträtt, så mycket som bara möjligt!
Jag hoppas även på att kunna få en assistentplats hos någon skön fotograf, varför? Jo jag vill lära mig mer helt enkelt, och för mig känns det mest rätt att fortsätta som assistent.

Det får nog vara allt från mig för denna gång, skrivandet är jag inte lika bekväm med som fotograferandet!

Så God Jul i efterskott, Gott nytt år och en riktigt god fortsättning!

/Jimmie